Verborgen verhalen onthuld tijdens Dag van het Kasteel

Landgoed Nijenhuis in Diepenheim

kenmerken: Archeologie & historie Evenement Fietsen
locatie
Huis Nijenhuis, Diepenheim
online
Officiële website

Verborgen verhalen onthuld tijdens Dag van het Kasteel

Landgoed Nijenhuis in Diepenheim

Tijdens de Dag van het Kasteel openen meer dan 100 kastelen, havezaten, buitenplaatsen en landgoederen hun poorten. Landgoed Nijenhuis in Diepenheim doet dit jaar ook mee!

Rond Diepenheim: tuinen en fietsen
Rond Diepenheim zijn de tuinen van het Nijenhuis en Warmelo op 21 mei te bezoeken.

Tevens is er een fietsroute gemaakt die ook de andere havezaten rond Diepenheim aandoet zoals Huis Diepenheim, Weldam en Westerflier. De archeologische vindplaats van het voormalige kasteeltje Olidam in Goor is tevens in deze route opgenomen, evenals het kunstwerk op de plaats van de voormalige havezate Peckedam gelegen aan de Nijenhuizerlaan. De fietsroute 1 is 23 km en hier te downloaden:Fietsroute 1 Of ga voor fietsroute 2 deze is 19 km en hier te downloaden: Fietsroute 2. Je kan hem ook ophalen bij een van de VVV Informatiepunten in Hof van Twente.

Expositie Bert Welmers
Het Nijenhuis heeft dit jaar een bijzondere expositie die past in het thema Verborgen Verhalen Verteld. Kunstenaar Bert Welmers heeft in 2017 een serie gezichten op landgoed het Nijenhuis in aquarellen vastgelegd. Het schilderen op het landgoed was voor Bert tegelijk een reis terug naar zijn jeugd, toen hij vaak op het landgoed logeerde. Eerst bij zijn opa en later bij zijn oom, die beide als timmerman op het landgoed werkten en woonden. De expositie is te vinden in de timmerwerkplaats.

Advies parkeren
De organisatie geeft het advies om met de fiets te komen. Indien je toch met de auto komt, dan kan de auto worden achtergelaten bij de toegang van het landgoed aan de Goorseweg, ter hoogte van de Eerste Zomerdijk.

Over de Dag van het Kasteel
Tweede pinksterdag, 21 mei a.s. organiseert de Nederlandse Kastelenstichting (NKS) voor de elfde keer Dag van het Kasteel. Op deze dag openen meer dan 100 kastelen, havezaten, buitenplaatsen en landgoederen in Nederland, België en Duitsland hun poorten voor publiek. Ook poorten die normaal gesloten blijven gaan van het slot.

Deelname Overijssel en Duitsland
In totaal doen er in Overijssel en Duitsland 25 locaties mee en daarnaast zijn er nog eens 14 archeologische locaties die deze dag uit de verborgenheid komen, waaronder vele locaties van middeleeuwse kastelen. Voor liefhebbers is er zelfs een Masterclass te volgen langs vier kasteelvindplaatsen, verzorgd door kasteelspecialisten Ben Olde Meierink en Diana Spiekhout.

Wanneer

  • Verborgen verhalen onthuld tijdens Dag van het Kasteel

    -
    Huis Nijenhuis, Diepenheim

Locatie

Adresgegevens